|

32 CV-ketels vervangen na koolmonoxidevergiftiging

Onze technici spraken op verzoek van de beheerder van het complex en de gemeente met de verontruste bewoners, deden onderzoek en vervingen 32 centrale verwarmingsketels incl. rookgas-afvoeren.

Een relatie van ons beheert een 20 tal woningen van een appartementencomplex in Gorinchem. De overige woningen zijn van particuliere eigenaren. Een van die particuliere eigenaren overleed begin 2011 in zijn slaap door koolmonoxide-vergiftiging. Na deze constatering brak uiteraard onrust uit en werd ons door de beheerder gevraagd onderzoek te verrichten in de huurwoningen. Eenzelfde situatie zou uiteraard in andere woningen ook kunnen voorkomen.

Rob Staakman, onze technicus, verscheen op een door de gemeente georganiseerde persconferentie en nam naderhand zitting in het samengestelde onderzoeksteam. Monteurs onderzochten onder zijn leiding de samenstelling van de rookgasafvoeren van alle woningen in het getroffen complex.

De centrale verwarmingsinstallaties bleken er ongeveer 18 jaar oud te zijn. Inspecties wezen verder uit dat de rubber verbindingen van de rookgas afvoerbuizen door de tijd zijn verhard, met als gevolg dat deze verbindingen hun gasdichtheid verloren.

Nadat de beheerder van deze conclusie op de hoogte was gesteld, besloot hij alle centrale verwarmingsketels te vervangen en gaf ons tevens de opdracht alle rookgasafvoeren, ook in de schachten, te vervangen.

Over dit project verscheen een artikel in het Installatie en Sanitair vakblad, lees het hier.

Waarom Van der Vloed

Een klein werktuigbouwkundig installatiebedrijf met bevlogen experts. Sinds onze oprichting in 1884 is het onze permanente missie om klanten te ontzorgen, met persoonlijke aandacht als handelsmerk.

Gerelateerde projecten

Van der Vloed B.V.
Van der Vloed B.V.
Van der Vloed B.V.

Met groot enthousiasme werken we voor

Shell Aircraft Ltd
Jet Aviation
Rotterdam The Heague Airport
IBKW
Hotel Des Indes
VvE Diensten Nederland
Kolpa VVS Beheer
Tubus System
Golden Years
Temmink Bouwprojekten
Fortrus
Belfor Nederland
Air Products
Reclassering Nederland
Van den Herik Makelaars
RSM Tempelman
Aannemersbedrijf Van Alphen
AST Holland
Hanzevast real estate
Forteck Sloop en Infra
Woonhave beleggingen
Amstelius Vastgoed
CornDon Investments
BNP Paribas Real Estate
Office for Metropolitan Architecture
Nouryon
Schiphol Real Estate
Zijdenbos
Bosch Packaging
Topking
Uniper

Ook samenwerken?

Wij maken het onmogelijke mogelijk!