Van der Vloed,
sinds 1884

|

Oprichting

Het bedrijf werd in 1884 opgericht door Nicolaas van der Vloed (†1934), over-grootvader van de huidige directeur Wim. Het familiebedrijf richtte zich in die tijd hoofdzakelijk op werkzaamheden als het repareren en vernieuwen van dakbedekking, goten, afvoeren, loden waterleidingen en gasfitterswerk.

Crisisjaren 30

Onder leiding van zijn zoon Lodewijk (†1958) doorstond het bedrijf de crisisjaren ’30. Tijdens de Tweede Wereldoorlog trad Lodewijk op als hoofdverspreider van verzetskrant Vrij Nederland. Hij verzorgde het technische gedeelte en bemachtigde het drukmateriaal. In ’43 werd hij hiervoor gearresteerd, waarna een groep redacteuren Vrij Nederland verlieten om verzetskrant Trouw te starten.

Na zijn gevangenschap stelde Lodewijk zich direct weer met Vrij Nederland in verbinding en werd opgenomen in de Rotterdamse VN commissie. Na de bezetting verhuisde Van der Vloed B.V. naar de Rotterdamse wijk Blijdorp, waar het in de naoorlogse opbouwperiode uitgroeide tot een onderneming met 25 medewerkers. Het bedrijf was inmiddels actief met aanleg en onderhoud van cv- en gastechnische installaties en loodgieterswerk.

Wist je dat…

Wij na het bombardement op Rotterdam van mei 1940 van het éne op het andere moment geen kantoor meer hadden? Noodgedwongen begonnen we opnieuw. Met blote handen en slechts wat handgereedschap herbouwden we onze werkplaats. Hier zie je ons toenmalige team bezig op de Bentincklaan, de bikkels!

Een echt familiebedrijf met meer dan 130 jaar historie, dat inmiddels wordt geleid door de vierde generatie.

Industriële technische installaties

In 1958 kwam de leiding van het bedrijf in handen van Bernard van der Vloed, die in een nieuw bedrijfspand aan de Hoevestraat de bedrijfsactiviteiten verder uitbreidde met comfort- en industriële koeling. Ook legde het bedrijf zich toe op ontwerp en realisatie van industriële technische installaties voor voedselvoorziening en waterbeheer in landen als Egypte (Ismailia en Shebin el Kanater), Centraal Afrika (Bangui), Roemenië en Irak. Deze projecten dreven het bedrijf tot excelleren op een gebied waarin het compleet vreemd was. Veel van deze bijzondere installaties draaien vandaag de dag nog, zij staan voor grootse triomfen.

Heden

Wim van der Vloed (zoon van Bernard) trad in 1980 toe tot het bedrijf. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een enorme professionaliseringsslag doorgemaakt. Hij speelde een belangrijke rol in het automatiseren van bedrijfsprocessen en initieerde en coördineerde onder meer de nieuwbouwplannen in 2007, zodat het bedrijf na 126 jaar bedrijfshistorie in Rotterdam, in september 2010 verhuisde naar een nieuw onderkomen te Schiedam. En de ontwikkelingen gaan nog altijd door. Woningen energieneutraal krijgen in 2030, door middel van domotica de installaties op afstand regelen. Zomaar enkele uitdagingen waar Wim zijn hand niet voor omdraait.

Waarom kiezen voor Van der Vloed

Een klein werktuigbouwkundig installatiebedrijf met bevlogen experts. Sinds onze oprichting in 1884 is het onze permanente missie om klanten te ontzorgen, met persoonlijke aandacht als handelsmerk.

Vandaag de dag kunnen we bij Van der Vloed zonder problemen terecht voor hoogwaardige installatietechniek. Maar het mooiste vind ik dat de mensen nog steeds nooit ergens te beroerd voor zijn en altijd voor ons klaar staan. Een relatie met een verleden en met een toekomst, zo mag je onze relatie met Van der Vloed wel noemen.

Kees Broek, Directeur bij Corndon Investments

Met groot enthousiasme werken we voor

Shell Aircraft Ltd
Jet Aviation
Rotterdam The Heague Airport
IBKW
Hotel Des Indes
VvE Diensten Nederland
Kolpa VVS Beheer
Tubus System
Golden Years
Temmink Bouwprojekten
Fortrus
Belfor Nederland
Air Products
Reclassering Nederland
Van den Herik Makelaars
RSM Tempelman
Aannemersbedrijf Van Alphen
AST Holland
Hanzevast real estate
Forteck Sloop en Infra
Woonhave beleggingen
Amstelius Vastgoed
CornDon Investments
BNP Paribas Real Estate
Office for Metropolitan Architecture
Nouryon
Schiphol Real Estate
Zijdenbos
Bosch Packaging
Topking
Uniper