|

Cultuurmanifest

Een blik achter de schermen op hoe we werken en wat we geloven. Een aantal gemeenschappelijke overtuigingen, waarden en praktijken.

1. Techniek, nobel werk.

Techniek, men neemt het vaak voor lief. Het zit vrijwel altijd verstopt achter muren, boven plafonds of in ruimtes of verdiepingen waar nooit iemand komt. Weinigen realiseren zich bloot te staan aan deze ‘onzichtbare’ steun in de rug. Maar hoe onzichtbaar ook, techniek brengt de samenleving naar een hoger niveau. Wij blijven ons ervan bewust dat ons handelen – iedere dag – mede invloed uitoefent op het wel en wee van anderen. Er is geen installatie waarop niet ons hele gewicht rust.

2. Impact op kleine schaal. Sinds 1884.

Al meer dan 130 jaar hebben wij impact op kleine schaal, omdat het daar ertoe doet. Wij zien het zo: door lokaal een verschil te maken ontstaat de grotere verandering. We beseffen ons dat niet wij het zijn die de wereld ingrijpend zullen veranderen, maar we dragen ons steentje bij. Want pas als het kleine op orde is, kan het grote een plek krijgen – zo werken wij gestaag aan de transitie naar een duurzame samenleving. Onderwijl hebben we plezier in het verkennen van nieuwe toepassingen en het experimenteren met nieuwe techniek

Het gewoon goed willen doen klinkt weliswaar als een open deur, maar niets is minder waar. Het draait om details. – Wim van der Vloed

3. De klant, niet de concurrent.

“Wij regelen het wel”. Vier woorden die op zichzelf weinig zeggen, maar tegelijk enorme impact hebben. Wij begrijpen dat in de kou zitten of water uit het plafond niet leuk is, dat je daardoor geïrriteerd kunt raken. Dan kunnen deze woorden geruststellen. De druk eraf halen. Als installateur zijn we er om te helpen, het liefst meteen. We focussen op de klant, niet op de concurrent.

Het sámen goed willen doen. Daar draait het om. Elkaar even helpen als het tegenzit. Dat is meer dan alleen maar bevredigend, het geeft ons gezicht. – Piet Otte, uitvoerder.

4. Gezond verstand, vertrouw het.

De dingen doen zoals het hoort. Dat wil zeggen; de belangen van het team boven die van jezelf stellen, de belangen van het bedrijf boven die van het team stellen en de belangen van de klant boven die van het bedrijf stellen. Wij begrijpen dat handelen in belang van de klant ook in ons belang is op lange termijn.

5. Duurzame samenleving, sta ervoor.

Geen roofbouw maar rentmeesterschap dient betracht te worden. De gedachte achter de circulaire economie – herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseren en waarde vernietiging minimaliseren – is onlosmakelijk verbonden met onze eigen positie in de samenleving.

Recente projecten