|

Airconditioning

Niets is zo fijn dan tijdens een snikhete zomer te kunnen werken, wonen en slapen in heerlijk verkoelde ruimtes. Een goede airco installatie is daarbij een must. Van der Vloed in Schiedam is hierin gespecialiseerd. We adviseren u bij de keuze van een airco installatie, plaatsen deze en verzorgen daarna ook de service en het onderhoud. Van woonkamers tot industriële gebouwen; de specialisten van ons bedrijf installeren bij u het juiste koelsysteem. Wij zoeken altijd naar de meest duurzame, gebruiksvriendelijke en geruisarme oplossing.

Wij installeren airconditioning systemen variërend van kleine installaties voor (delen van) kantoren of woningen tot krachtige oplossingen voor industriële toepassingen.

Bij huizen worden meestal ‘split units’ geplaatst: een airco installatie die bestaat uit een buiten-en een binnenunit waarbij kleinere ruimtes kunnen worden gekoeld, ontvochtigd, geventileerd en desnoods ook verwarmd.

Voor grotere vertrekken als kantoren zijn ‘multi-split units’ aan te bevelen. Daarbij is één buitenunit aangesloten op meerdere binnenunits, die overigens wel afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. In grote bedrijfspanden worden vaak koudwatersystemen toegepast. Ook hierbij worden diverse binnenunits op gang geholpen door één buitenunit. Van der Vloed levert eveneens een mobiele airco installatie.

Afspraak met een van onze deskundige medewerkers? Zo geregeld. We bespreken graag uw wensen en leggen alle bijbehorende mogelijkheden uit. We zoeken altijd naar de meest duurzame, gebruiksvriendelijke en geruisarme oplossing. Naast advies bij de keuze van het juiste systeem, staan wij uiteraard paraat voor installatie, service en onderhoud.

Middelgrote ruimten (kantoren, praktijkruimtes, wachtkamers)

Bij woningen wordt veelal gewerkt met zgn. ‘split units’: een buiten- en een binnenunit met koelgas als medium, waarmee relatief kleine ruimten kunnen worden gekoeld, ontvochtigd, geventileerd maar ook verwarmd. Voor grotere ruimten of het gelijktijdig koelen (of verwarmen) van meerdere vertrekken, zijn ‘multi-split units’ zeer geschikt. Eén buitenunit wordt aangesloten op meerdere binnenunits die afzonderlijk van elkaar regelbaar zijn.

Utiliteit (kantoor, bedrijf en industrie)

Voor deze toepassingen wordt doorgaans gebruik gemaakt van koudwatersystemen. Hier fungeert, in plaats van koelgas, het gekoelde water als medium om met één buitenunit meerdere binnenunits te laten functioneren. Deze binnenunits kunnen desgewenst ook ontvochtigen, reinigen en ventileren, en zijn individueel regelbaar.

Mobiele airco

Wij leveren ook mobiele airco-systemen. Deze bestaan doorgaans uit één binnen- en één buitendeel, verbonden door flexibele koelleidingen. Bij sommige typen zijn beide delen geïntegreerd en wordt warme lucht, door middel van een slang, naar buiten geblazen. Deze systemen kunnen ook worden gebruikt om de lucht te ontvochtigen. Het condenswater wordt in een bak opgevangen en naar buiten afgevoerd. Verschillende modellen kunnen ook verwarmen.

Recent nieuws