Van der Vloed
Overige
Producten en diensten
Contact
Van Heekstraat 41
3125 BN Schiedam
info@vdvloed.nl | 010 466 95 63
Van der Vloed B.V.
Referenties
Van Heekstraat 41
3125 BN Schiedam
| |
Michiel Rexwinkel (Greenchoice) en Pablo van den Bosch (Madaster) commissaris bij Van der Vloed Technische Installaties.
Werktuigbouwkundig installatiebedrijf Van der Vloed Technische Installaties in Schiedam heeft een Raad van Commissarissen aangesteld. Directeur Wim van der Vloed verzekerde zich van de komst van Michiel Rexwinkel (oprichter Greenchoice), Pablo van den Bosch (boardmember Madaster) en Helene van der Vloed (ambassadrice voor verduurzaming). ‘De kennis en ervaring van Michiel, Pablo en Helene gaan ons helpen onze ambitieuze plannen op het gebied van de verduurzaming van vastgoed verder vorm te geven.’
De transitie naar een circulaire economie en het aanpakken van de klimaatcrisis vraagt niet alleen om kennis, inzichten en beleid, maar bovenal om doen! VTI doet en goed ook. – Pablo van den Bosch
Rexwinkel richtte met twee compagnons energiebedrijf Greenchoice op in 2001. Inmiddels levert het bedrijf, dat zich van meet af aan onderscheidde door als eerste van Nederland enkel groene stroom te leveren, energie en gas aan meer dan 600.000 huishoudens. In 2020 werd Greenchoice voor de derde keer uitgeroepen tot meest duurzame merk van Nederland. Sinds 2019 is Rexwinkel er commissaris.
Een groot deel van de installatiebranche is conservatief (lees; gas gericht). Als bedrijf dat al 100 jaar bestaat kent VTI de sector goed. Gelukkig is VTI zelf altijd innovatief bezig geweest in de energiesector en heeft een bulk aan kennis in huis. Dat is wat mij zeer aantrekt in VTI.
Als commissaris ben ik wat minder goed in controle-aspecten, maar ik hoop dat ik kan bijdragen aan een positieve groei van VTI.
Klein maar fijn! Met een klein team kan je snel schakelen en voorop blijven lopen in (de omschakeling van) de installatiesector.
Ervoor te zorgen dat nieuwe duurzame technieken net zo standaard worden als de fossiele technieken nu zijn. Met zonnepanelen is die situatie er eigenlijk praktisch al, maar met PVT, warmtepompen, opslag etc. is er nog een weg te gaan.
Ik zie eigenlijk alleen maar grote kansen. De markt gaat om en moet om. Dat schept heel veel mogelijkheden voor VTI. Opschaling en toch klein blijven zal de grootste uitdaging worden.
Ik kijk ernaar uit om mijn jarenlange ervaring en kennis op het gebied van transities naar duurzame organisaties in te zetten voor VTI. – Helene van der Vloed
Helene van der Vloed is een bevlogen ambassadeur voor de verduurzaming van Nederland. Ze was onder andere directeur van Landgoed De Reehorst, en is oprichter van Antropia, Cultuur- en Congrescentrum; het duurzame congrescentrum in Driebergen. Onder de vlag van MVO Nederland richtte zij het MVO Netwerk Zorg op met als doel de zorgsector in Nederland te verduurzamen. Voor haar is duurzaamheid gekoppeld aan een circulaire economie, een inclusieve samenleving en het respectvol omgaan met de aarde. Haar inspanningen op gebied van duurzaamheid in de zorgsector resulteerden in een verkiezing op de 18e plaats in de Duurzame Top 100 van Trouw in 2016.
In eerste instantie is het natuurlijk heel leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan het familiebedrijf! En in 2e instantie kan ik mijn ervaring en kennis op het gebied van een transitie naar een duurzame organisatie inzetten.
Mijn ervaring en netwerk hoop ik te kunnen inzetten voor het bedrijf.
Het is een weliswaar een klein bedrijf maar flexibel, deskundig, heeft lef en is bereid zich te verdiepen in de vraag van de klant. Dat onderscheidt VTI van andere installateurs. Met deze flexibele instelling kan VTI een wezenlijke bijdrage leveren aan verduurzaming van bestaand vastgoed in Zuid-Holland.
Ik word enthousiast als ik een bijdrage kan leveren aan het verspreiden van kennis over duurzame innovatie en ontwikkelingen zoals onder andere de circulaire economie.
Een hele praktische: zoveel mogelijk bureaucratische hobbels verminderen zodat we zoveel mogelijk kunnen realiseren en niet moeten wachten op instanties die veel te veel tijd nodig hebben om te beslissen. Het gaat nu gewoon te traag!
Nu, vandaag nog, de handen uit de mouwen en pand voor pand, blok voor blok Nederland energiezuiniger maken. Dat is onze ambitie. Dat is waar we aan bij willen dragen. – Wim & Marijke van der Vloed
Vanuit het adagium “Afval is materiaal zonder identiteit”, begonnen Pablo van den Bosch en architect Thomas Rau Madaster; een kadaster van materialen in vastgoed. Ook wel een online bibliotheek van materialen genoemd. Het is de missie van Madaster om materiaal voor altijd beschikbaar te stellen door het een identiteit te geven, gestoeld op de overtuiging dat de Aarde een gesloten systeem is waarbinnen geen verspilling van grondstoffen mag plaatsvinden. Van den Bosch: “We ontwikkelen door naar een wereldwijd register.”
De transitie naar een circulaire economie en het aanpakken van de klimaatcrisis vraagt niet alleen om kennis, inzichten en beleid, maar bovenal om doen! VTI doet en goed ook. De expertise en uitvoeringskracht van VTI is een schaars goed in deze sector en ik ben graag betrokken bij de succesvolle inzet en ontwikkeling van dit bedrijf.
Madaster zorgt met haar register dat materialen en producten nooit verloren hoeven te gaan en het faciliteert efficiënt beheer, onderhoud en hergebruik met haar ‘digital twins’. In de installatiesector gaat het bovendien om hoogwaardige producten en materialen, waarbij transparante registratie voor installateur én opdrachtgever of gebruiker hartstikke relevant is. Ik help VTI graag om Madaster optimaal toe te passen.
Natuurlijk kan ik VTI helpen door snel de link te leggen naar ervaring en expertise op het gebied van circulariteit in het algemeen of Madaster in het bijzonder. Maar graag draag ik bij aan de ontwikkeling van VTI door mijn ervaring en expertise te delen met directie, medewerkers en bijvoorbeeld klanten die worden gedreven om samen met hun leveranciers te werken aan toekomstgerichte techniek.
Iedere bijdrage is goed en waardevol. En omvang staat niet gelijk aan kwaliteit. De kwaliteit van het restaurant staat toch ook niet in verhouding tot het aantal tafels? Misschien is klein soms wel extra fijn?
Het is mijn ambitie om mijn kennis en ervaring in te zetten voor de ontwikkeling van een economie die welvaart brengt zonder ten koste te gaan van mens, dier of planeet. Ik doe dat door de ontwikkeling van producten en diensten omdat ik ervan overtuigd ben dat dat de grootste drijfveer is onze economie.
Duurzaamheid mag geen keuze zijn, het moet het beste alternatief zijn voor verandering. Zowel qua prijs, kwaliteit als ‘verantwoordelijkheid’. De grootste uitdaging is om alle belanghebbenden, van eigenaren tot adviseurs en van overheid tot technici duidelijk te maken dat duurzaamheid geen keuze is maar de enige optie.
Directeur Wim van der Vloed: “We zijn ontzettend blij met de nieuwe commissarissen die onze missie ‘impact maken waar het ertoe doet’ onderschrijven. Lokaal dus. Ontzettend nodig alle beleidsplannen voor de toekomstige verduurzaming van Nederland, maar op gebied van bestaand vastgoed ligt er nu, op dit moment, al een enorme uitdaging. Er zijn bedrijven nodig die vandaag nog de handen uit de mouwen steken en pand voor pand, blok voor blok Nederland energiezuiniger maken. Dat is onze ambitie. Dat is waar we aan bij willen dragen. Dat is wat we bedoelen met impact maken waar het ertoe doet. De uitgebreide kennis en ervaring van Michiel, Pablo en Helene gaat ons enorm helpen onze ambitieuze plannen op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving verder vorm te geven. Ze konden zich niet op een beter moment aansluiten.”
Altijd de beste techniek voor de situatie. Én duurzaam. Van der Vloed Technische Installaties is een werktuigbouwkundig installatiebedrijf dat zich onderscheidt door inventieve, duurzame oplossingen te bieden voor vraagstukken aangaande het binnenklimaat van woningen, kantoren en fabrieken.