Vetafscheider

U bent op zoek naar een vetafscheider of olie-benzineafscheider? Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij plaatsen vetafscheiders o.a. bij restaurants, snackbars, hotels, verzorgingshuizen, ziekenhuizen en bedrijfskantines. Oliebenzineafscheiders worden o.a. toegepast bij tankstations, werkplaatsen, garages, wasplaatsen en parkeerterreinen.

DIRECT CONTACT

Gebruik dit contactformulier


Bel of mail
T 010 466 95 63
E info@vdvloed.nl

Of kom langs
Bezoekadres + routeplanner

Vetafscheider
Bij de dagelijkse zorg voor zuiver water is een vetafscheider niet meer weg te denken. Niet voor niets wordt de consument gevraagd frituurvet niet door de gootsteen of het afvoerputje weg te laten lopen. Vetten kunnen voor aantasting van de betonnen riolering zorgen, verstoppingen veroorzaken en waterzuiveringsinstallaties voor veel extra werk plaatsen. Door de aantasting gaan rioleringen veel minder lang mee en wordt het reinigen ervan bemoeilijkt. Een vetafscheider kan heel veel ellende voorkomen. 'Van der Vloed technische installaties' in Schiedam plaatste al vetafscheiders bij onder meer restaurants, snackbars, hotels, verzorgingshuizen, ziekenhuizen en bedrijfskantines.

Bij bedrijven waar beroepsmatig voedingsmiddelen worden bereid of dieren worden geslacht, is een vetafscheider verplicht. In besluiten en vergunningen kunnen bovendien voorschriften worden opgenomen om de lozing van oliehoudende vloeistoffen op het oppervlaktewater te voorkomen. Daarom biedt Van der Vloed eveneens de mogelijkheid om, naast een vetafscheider, ook een olie- benzinescheider te plaatsen. Deze wordt onder meer toegepast bij tankstations, werkplaatsen, garages, wasplaatsen en parkeerterreinen.

Een vetafscheider is niets meer dan een put in het rioolstelsel met als doel het rioolstelsel te beschermen door afvalwater te ontdoen van vet. Vetzuren kunnen namelijk betonnen rioleringen aantasten, het zorgt voor verstopping, verminderde afvoercapaciteit en het belast onnodig de waterzuiveringsinstallaties. Door deze aantasting gaan rioleringen veel minder lang mee en het reinigen ervan wordt bemoeilijkt door de aanwezigheid van vet. De plaatsing van een goed gedimensioneerde vetafscheider met controleput kan deze problemen oplossen. Buiten dat, is een vetafscheider verplicht indien u beroepsmatig een eetgelegenheid exploiteert.

Voorbeeld vetafscheider: Voor het tijdelijke project 'strandje aan de Maas' te Rotterdam (eind Maasboulevard, naast Spido) plaatsten wij een demontabele vetput ten behoeve van een horeca keet. Klik hier voor foto’s en een omschrijving van dit project.

Olie-benzineafscheider
Een directe lozing van oliehoudend afvalwater in oppervlakte- of bodemwater is ongewenst. In beginsel worden daarom in besluiten en vergunningen voorschriften gesteld aan oliehoudend afvalwater om de lozing van olie te beperken. Dit kan betekenen dat een afscheider moet worden geplaatst.

Voorbeeld olie-benzineafscheider: voor de nieuw gerealiseerde hangar op Rotterdam- The Hague Airport verzorgden wij o.a. de installatie van een vuilwatersysteem inclusief olie- vetafscheider en pompinstallatie.
Klik hier voor foto’s en een omschrijving van deze installatie.

Vier generaties met hart voor hun vak
Van der Vloed is een begrip in de beroepsgroep van installatiebedrijven. Het familiebedrijf is al in 1884 opgericht en ondertussen toe aan de vierde generatie. In 2010 opende de onderneming haar nieuwbouw in Schiedam, na eerst 126 jaar vanuit Rotterdam geopereerd te hebben. Van familiebedrijven wordt gezegd dat ze hart hebben voor hun producten en diensten en daar is bij Van der Vloed geen woord van gelogen. Hierbij beperken we ons overigens niet tot de installatie van een vetafscheider. Ons bedrijf is eveneens specialist op het terrein van legionella preventie, airconditioning, verwarming, loodgieterswerk, luchtbehandeling en duurzame techniek.

Offerte of meer informatie?
Gebruik dit contactformulier of bel meteen een van onze experts: 010 466 95 63.


Duurzame techniek

Wij zijn in staat met onze samenwerkingspartners uw complete technische installatie te verduurzamen. Lees hier meer. Lees verder

Blijvend installatie probleem?

Komt niemand er meer uit? En het nu echt helemaal zat? Wij zijn gespecialiseerd in échte installatietechnische uitdagingen. Lees verder
style element