Sinds 1884

Een echt familiebedrijf met meer dan 130 jaar historie, dat inmiddels wordt geleid door de vierde generatie.

Toelichting foto:
Na het bombardement op Rotterdam van mei 1940, hadden we van het éne op het andere moment geen kantoor meer. Noodgedwongen begonnen we opnieuw. Met blote handen en slechts wat handgereedschap herbouwden we onze werkplaats. Hier (een deel van) ons toenmalige team bezig op de Bentincklaan, de bikkels!

Het bedrijf werd in 1884 opgericht door Nicolaas van der Vloed (†1934), over-grootvader van de huidige directeur Wim. Het familiebedrijf richtte zich in die tijd hoofdzakelijk op werkzaamheden als het repareren en vernieuwen van dakbedekking, goten, afvoeren, loden waterleidingen en gasfitterswerk.

Onder leiding van zijn zoon Lodewijk (†1958) doorstond het bedrijf de crisisjaren '30. Tijdens de Tweede Wereldoorlog trad Lodewijk op als hoofdverspreider van verzetskrant Vrij Nederland. Hij verzorgde het technische gedeelte en bemachtigde het drukmateriaal. In ’43 werd hij hiervoor gearresteerd, waarna een groep redacteuren Vrij Nederland verlieten om verzetskrant Trouw te starten. Na zijn gevangenschap stelde Lodewijk zich direct weer met Vrij Nederland in verbinding en werd opgenomen in de Rotterdamse VN commissie. Na de bezetting verhuisde Van der Vloed B.V. naar de Rotterdamse wijk Blijdorp, waar het in de naoorlogse opbouwperiode uitgroeide tot een onderneming met 25 medewerkers. Het bedrijf was inmiddels actief met aanleg en onderhoud van cv- en gastechnische installaties en loodgieterswerk.

In 1958 kwam de leiding van het bedrijf in handen van Bernard van der Vloed, die in een nieuw bedrijfspand aan de Hoevestraat de bedrijfsactiviteiten verder uitbreidde met comfort- en industriële koeling. Ook legde het bedrijf zich toe op ontwerp en realisatie van industriële technische installaties voor voedselvoorziening en waterbeheer in landen als Egypte (Ismailia en Shebin el Kanater), Centraal Afrika (Bangui), Roemenië en Irak. Deze projecten dreven het bedrijf tot excelleren op een gebied waarin het compleet vreemd was. Veel van deze bijzondere installaties draaien vandaag de dag nog, zij staan voor grootse triomfen.

Wim (zoon van Bernard) trad in 1980 toe tot het bedrijf. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een enorme professionaliseringsslag doorgemaakt. Hij speelde een belangrijke rol in het automatiseren van bedrijfsprocessen en initieerde en coördineerde onder meer de nieuwbouwplannen in 2007, zodat het bedrijf na 126 jaar bedrijfshistorie in Rotterdam, in september 2010 verhuisde naar een nieuw onderkomen te Schiedam.


Duurzame techniek

Wij zijn in staat met onze samenwerkingspartners uw complete technische installatie te verduurzamen. Lees hier meer. Lees verder

Blijvend installatie probleem?

Komt niemand er meer uit? En het nu echt helemaal zat? Wij zijn gespecialiseerd in échte installatietechnische uitdagingen. Lees verder
style element