Bijzondere projecten

In het verleden heeft Van der Vloed veel projecten in het buitenland gerealiseerd. Deze projecten dreven het bedrijf tot excelleren op een gebied waarin het compleet vreemd was. Sommigen van deze bijzondere installaties draaien vandaag de dag nog, zij staan voor grootse triomfen.

Ook in gesprek over een bijzondere uitdaging?

Bel of mail
T 010 466 95 63
E info@vdvloed.nl

Of kom bij ons langs
Bezoekadres + routeplanner

Delta Breeding Station | Egypte (1979-1983)
Ontwerp, supervisie, constructie en management van een kweekstation voor graskarpers in Egypte. Startcapaciteit van 500.000 met de mogelijkheid tot uitbreiding naar 3.000.000 graskarpers per jaar. Door het bouwen van de Aswan Dam bezonken de zwevende delen in Lake Nasser, waardoor de Nijl te helder werd, de zon tot op de grond kon komen en er vegetatie ontstond. De graskarpers werden ingezet tegen deze overmatige vegetatie.

Catfish project | Bangui (1976-1980)
Het basisvoedsel van deze Centraal-Afrikaanse Republiek had een ernstig tekort aan eiwitten. Om dit te compenseren werd in Bangui een viskwekerij voor meervallen opgezet. Wij zorgden voor ontwerp en constructie ter plaatse. De gekweekte meervallen werden aan boeren gegeven die hen in vijvers bij hun voortuinen verder groot brachten tot een rendabel gewicht.

Tweede fase kwekerij | Lelystad (1974-1977)
Uitbreiding van de kwekerij in Lelystad. Installatie van een automatisch regulerend en controlerend systeem met twaalf gescheiden circuits dat het mogelijk maakte vissen te kweken in verschillende watertemperaturen. Bovendien werden voorbereidingen getroffen voor het onafhankelijk toevoeren van zuurstof.

Eerste fase kwekerij | Lelystad (1970-1972)
Ontwerp en constructie van een waterfilterinstallatie voor het viskweekstation in Lelystad, indertijd het grootste en modernste kweekstation van West-Europa (cap. 300.000 l/u).

Pike breeding | Grouw (1968)
De constructie van een waterfilterings- en verwarmingsinstallatie voor de viskwekerij in Grouw. Doorstroombassins werden gevuld met verwarmd, zuurstofrijk water uit de nabijgelegen rivier. Door verwarming van het water bereikten snoeken sneller hun streefgewicht/grootte zodat vroege verspreiding in het seizoen mogelijk werd: belangrijk om de balans in open wateren op pijl te houden vanwege het sportvissen. De installatie werd prefab gebouwd in de werkplaats in Rotterdam en stapsgewijs opgezet in Grouw.


Duurzame techniek

Wij zijn in staat met onze samenwerkingspartners uw complete technische installatie te verduurzamen. Lees hier meer. Lees verder

Blijvend installatie probleem?

Komt niemand er meer uit? En het nu echt helemaal zat? Wij zijn gespecialiseerd in échte installatietechnische uitdagingen. Lees verder
style element