Thermische desinfectie met DESY

Onze technici ontwikkelden i.s.m. milieu consultancy bureau Aqua-Terra Nova een mobiel thermisch desinfectie-systeem dat snel, eenvoudig en efficiënt afrekent met legionella bacteriën in koudwater installaties. Een systeem dat water met een temperatuur van 80 °C volcontinu door de koudwater-leidingen van het drinkwatersysteem voert.

DIRECT CONTACT

Gebruik dit contactformulier


Bel of mail
T 010 466 95 63
E info@vdvloed.nl

Of kom langs
Bezoekadres + routeplanner

Legionella geconstateerd? Met het DESY- systeem binnen een dag legionella-vrij!

 • Voor installaties t/m 160 tappunten
 • Binnen een dag weer operationeel
 • Mobiel systeem dus flexibel met inzet


Zo werkt het
Bij toepassing van thermische desinfectie wordt het betreffende koudwater installatiedeel gedurende een vooraf vastgestelde standtijd in zijn geheel op- of boven de gewenste temperatuur gehouden teneinde de aanwezige legionella bacteriën te doden.

De techniek achter DESY
Onze technici ontwikkelden in samenwerking met de water experts van Aqua-Terra Nova een uniek mobiel thermisch desinfectie-systeem dat water volcontinu tot 80°C opwarmt en door de koudwaterleidingen van het drinkwatersysteem voert tot aan de tappunten.

Voordelen van het DESY systeem

 • Omdat er geen chemicaliën worden gebruikt, kunnen er na ontsmetting ook geen resten hiervan achterblijven in het drinkwater.
 • Normaal gesproken wordt thermische desinfectie vanwege technische en economische redenen alleen bij kleine installaties geadviseerd. DESY kan ook grote(re) installaties zoals sporthallen etc. aan.
 • Met onze thermische behandeling is het systeem binnen een dag weer operationeel.
 • Het systeem inclusief gasvoorraad staat te allen tijde klaar voor gebruik en kan snel, zelfs met spoed worden ingezet op elke locatie.


Opgelet
Na het uitvoeren van correctieve maatregelen moet zowel binnen twee dagen na het uitvoeren hiervan als twee tot vier weken later d.m.v. monstername en analyse het effect worden beoordeeld. Met name in zwaar vervuilde installaties kan het voorkomen dat de bacterie hardnekkig is. Oorzaken kunnen zijn:

 • Dode leidingen
 • Niet goed doorspoelende leidingen
 • Dikke biofilm, die niet in één keer verwijderd kan worden
 • Grotere resistentie van biofilm dan legionella tegen temperatuurbehandeling


Offerte of meer informatie?
Gebruik dit contactformulier of bel meteen een van onze experts: 010 466 95 63.


Duurzame techniek

Wij zijn in staat met onze samenwerkingspartners uw complete technische installatie te verduurzamen. Lees hier meer. Lees verder

Blijvend installatie probleem?

Komt niemand er meer uit? En het nu echt helemaal zat? Wij zijn gespecialiseerd in échte installatietechnische uitdagingen. Lees verder
style element